Ekşi mayası ustalarımız tarafından hazırlanan Siyez Ekmeği
Siyez, geçmişi 10000 yıl öncesine dayanan bir buğday çesididir.Yüksek yağ içerigine ve ekmeklik buğdaya göre daha fazla sarı lutein oranına sahip olduğu yapılan akademik çalışmalarda ortaya konmuştur.Ayrıca tam tahıl tüketimiyle ilişkili sağlık yararları ve düşük glisemik indekse sahip olmasının yanında, fonksiyonel gıda olarak da protein, fenolikler, tokoferoller ve korotenoidler açısından diğer buğday türlerine göre daha zengin bir yapıda olduğu tesbit edilmiştir.
Ekşi mayası ustamız tarafından hazırlanarak, yanlızca siyez unu , su ve tuz ile elde edilen UNPA Siyez Ekmeği piyasalarda yer alan pek çok siyez ekmeğinin aksine hazır ekmek karışımları kullanılmadan kilasik yöntemlerle üretilmektedir.