LOCALNUTLEG

LOCALNUTLEG

 

Ürünlerinde önce sağlık ve doğallık diyen UN PA, Avrupa Birliği kapsamında prestijli bir projeye imza attı.

UNPA olarak komisyonunda yer aldığımız “Developing innovative plant-based added-value food products through the promotion of LOCAL Mediterranean NUT and LEGUME crops (LOCALNUTLEG)” Avrupa Birliği PRIMA Programı (PRIMA SECTION 1 2020 AGROFOOD VALUE) kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

UNPA Pastaneleri’nin KOBİ olarak dahil olduğu, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yasemin Şahan ve Doç. Dr. Sine Özmen Toğay’ın görev aldığı; emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Duygu Göçmen’in danışmanlık yaptığı konsorsiyum tarafından hazırlanan LOCALNUTLEG isimli proje, UFUK 2020-PRIMA (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

İspanya koordinatörlüğünde yürütülecek projede konsorsiyumunda Türkiye, Portekiz, Almanya, İtalya, Fransa, İsrail ve Fas’ta yer alan üniversite, enstitü ve KOBİ’ler ile toplamda 20 partner bulunuyor.

Proje (LOCALNUTLEG); Akdeniz ülkelerine özgü baklagil ve kuruyemişler kullanılarak, besinsel ve biyoaktif bileşiklerce zenginleştirilmiş, yenilikçi, sağlıklı ve fonksiyonel, bitki bazlı gıda ürünlerinin geliştirilmesini amaçlıyor. Yine aynı proje ile; yeni geliştirilecek olan ürünlerin ekonomiye ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri dikkate alınarak, tarımsal gıda kaynaklı ürün çeşitliliğinin arttırılması ve doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılmasına katkı sağlanması da hedefleniyor.
2021 yılında başladığımız proejede, geleneksel Türk mutfağının lezzetlerini glutensiz, kuruyemiş ve bakliyat unlarını kullanarak inovatif yaklaşımıyla Ar-Ge çalışmalarını sürdürmekteyiz. Titizle yaptığımız çalışmalarda doğallık, sağlık ve lezzetten ödün vermeden ürünlerin üretim ve geliştirmesinde beslenme ve duyusal açıdan en uygun parametreleri test etmek ve belirlemek görevimizdir.

Localnutleg Projesi